Egyre nagyobb a kereslet az úgynevezett e-cargo-ra, vagyis elektromos teherkerékpárra. Cégek számára támogatás is szerezhető!

KERESKEDŐ ADATAI:

 • Szente Zoltán e.v.
  Üzlet neve: FORUMSPORT
 • Pályázható kerékpárok:
  • Neuzer Carry Mega Heavy Duty
  • Neuzer Carry Mega Super Duty
  • Neuzer Carry Swift

Az ember számos olyan helyzettel találkozik nap mint nap, amikor valamit szállítani kell. Igen, erre kiválóan használható egy autó. De lehet, hogy van jobb alternatíva is. Sokszor praktikusabb mondjuk egy elektromos teherhordó kerékpárral megoldani a helyzetet.

De miért lehet jó választás egy e-cargo-t vásárolni ilyen célra?

Rögtön hozhatjuk a szokásos érveket:

 • olcsóbb megvenni
 • olcsóbb fenntartani
 • olcsóbb üzemeltetni
 • nem kell dugóban araszolni
 • nem kell parkolóhelyet keresni.
 • +1 vissza nem térítendő támogatással beszerezhető

A fentiek önmagukban is elegendőek lehetnek, ha autó és teherszállító e-bike között kell választani. De van még számos érv. Fontos, hogy sokkal környezettudatosabb munkába járni, árut szállítani, karbantartási munkát végezni egy elektromos biciklivel, mint autóval. Ha pedig megfelelően kialakított csomagtér is van, akkor vitán felül áll, hogy az elektromos teherbicikli a jó választás. És a mozgás szabadsága, a gyorsaság miatt biztos, hogy egy elektromos cargo-val járunk a legjobban.

Egy gyártelepen például nem kell minden feladatra drága és költséges fenntartású autót használni.

Az e-cargo az egyik legjobb választás, ha ipartelepen belül kell gyorsan mozogni. Kisebb tömegű anyagmozgatásra, karbantartóknak szerszámok és cserealkatrészek szállítására kifejezetten praktikus eszköz ez elektromos teherszállító kerékpár.

2022-ben vissza nem térítendő támogatás igényelhető e-cargo kerékpárra.

Nyolcszáz elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárra igényelhető támogatás a HUMDA-tól.

A részletekről a https://elektromobilitas.humda.hu/ecargo/ oldalon lehet tájékozódni. Ugyanez a felület szolgál a pályázat benyújtására.

Mekkora támogatást lehet igényelni e-cargo beszerzésre?

A pályázati kiírás szerint (mely a fenti oldalon szintén megtalálható) a kerékpár nettó vételárának 50%-át, de legfeljebb 500.000 forint vissza nem térítendő támogatás kapható.

Hány e-cargo-ra lehet pályázni?

Jogos kérdés, mert küldönbséget tesz a kiírás egyéni vállalkozó és gazdasági társaság között. Egyéni vállalkozók egy, míg gazdasági társaságok legfeljebb öt elektromos teherszállító kerékpárra nyújthatnak be vissza nem térítendő támogatásra pályázatot.

Felmerülhet ezek alapján, hogy milyen elektromos teherbiciklit érdemes választani?

Mint általában közlekedési eszköz választásnál, itt is megvizsgálja az ember, hogy mire, milyen gyakran, és hol fogja használni?
A legfürgébb változatok itt is kétkerekűek, csak hosszabb a tengelytáv a normál kerékpárénál. Általában az első, kormányzott kerék fölött, vagy mögött kap helyet a csomagtér, aztán jön a pilótafülke. Ezeknek a bringáknak előnye, hogy nem sokkal szélesebbek, mint a hagyományos kerékpárok, nagyobb társaikhoz képest viszont eléd fürgék, könnyebbek és jól irányíthatóak.
A háromkerekű változatok nagyon stabilak és általában nagyobb teherbírásúak is. Elrendezésük hasonló a kétkerekű teherszállító kerékpárokéhoz, de általában a doboz két oldalán van az két első kerék. Legtöbbször ilyenek a gyermekek szállítására alkalmas változatok is, ilyenkor a “csomagtérben” ülés és biztonsági öv is található.

Az pedig nem is kérdés, hogy ha az ember teherszállító kerékpárt választ, abban legyen elektromos rásegítés is. Nagyobb a kerékpár saját tömege is, és csomagot is viszünk vele, ráadásul mindezt hatványozottan érezzük, ha emelkedőn kell felmásznunk – de ez a mai korszerű elektromos rásegítésű hajtásokkal fel sem tűnik. Gyakori a 80-90Nm(!) nyomatékú pedelec motor, ami tényleg erősnek mondható. Ráadásul ezekkel az e-bike rendszerekkel garantáltan 40 kilométeres hatótávot el lehet érni, ami egy napra elég szinte minden helyzetben. Ez a hatótáv egy akkumulátorral értendő, de mivel csomagszállító kerékpárokról van szó, egy extra akkunak is könnyen akad hely.

Elektromos teherszállító kerékpárok a Neuzer kínálatában

Ha érdekli, milyen e-cargo-k közül válogathat, nézze át kínálatunkat. Jól bevált modellek, melyeket itthon nagy vállalatok, vagy külföldön bérbicikli rendszerben már használnak.

Már rendelhető támogatott e-cargo modellek:

Neuzer elektromos kerékpár gyerekszállító

Neuzer Carry Mega Super Duty alumínium vázas elektromos teherszállító kerékpár

Carry Mega Super Duty mindent tud, amire szükség lehet. Alumínium vázának köszönhetően strapabíró, de viszonylag könnyű teherszállító kerékpár. Tárcsafékkel fékezett mindkét első kerék, így a megállás soha nem lesz gond. Az elektromos motor leveszi a terhet a kerékpárosról, hét fokozatú hátsó agyváltója szinte karbantartás mentes, megbízható és mindig találni megfelelő sebességi fokozatot. A doboz sokoldalú felhasználásra alkalmassá teszi: 92*59*44cm a mérete és 50 kg a hasznos teherbírása így számtalan ipari területen használható, valamint gyermek szállítására alkalmas párnázott ülőfelület és biztonsági öv is helyet kapott a dobozban (ezek kiszerlhetőek).
Ára: 1.210.157,-Ft + áfa (br. 1.536.900,-Ft)

Neuzer elektromos kerékpár gyerekszállító

Neuzer Carry Mega Heavy Duty acél vázas elektromos teherszállító kerékpár

Carry Mega Heavy Duty elsősorban árához képest nyújtott teljesítményével tűnik ki az e-cargo sorból. Kedvező árával a beszerzés kedvence, kényelmes használatával és teherbírásával pedig a felhasználó kedvence. Tárcsafékkel fékezett mindkét első kerék, így a megállás soha nem lesz gond. Az elektromos motor leveszi a terhet a kerékpárosról, hatsebességes hátsó válója könnyen karbantartható és mindig találni megfelelő sebességi fokozatot. A doboz sokoldalú felhasználásra alkalmassá teszi: 95*58*52/35cm a mérete és 50 kg a hasznos teherbírása így számtalan ipari területen használható, a takaróponyvának köszönhetően pedig még időjárásálló is.
Ára: 622.756,-Ft + áfa (br. 790.900,-Ft)

 

Neuzer elektromos kerékpár gyerekszállító

Neuzer Carry Swift acél vázas elektromos teherszállító kerékpár

A Carry Swift kétkerekű elektromos teherbicikli, ezért, ahogy neve is mutatja, fürgeségében az ereje. Könnyen kormányozható, viszonylag keskeny, mégis nagy teherbírású modell: az első csomagtartó akár 30kg-ig terhelhető, a hátsó csomagtartó pedig további 25kg-ot bír, melyből a táskába 2x8kg rakodható. A széles kitámasztónak köszönhetően stabilan leparkolható.
Ára: 590.472,-Ft + áfa (br. 749.900,-Ft)

E-CARGO PÁLYÁZATI KIÍRÁS IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Ha felkeltette érdeklődését valamelyik elektromos teherkerékpár, vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot:

forumspoort@gmail.com


Ha cégének szüksége van fürge mozgású, nagy teherbírású közlekedési eszközökre akár telephelyén belül, akár áruszállításhoz, vagy kollégái gyors mozgásához, a legjobb választás egy elektromos rásegítésű teherbicikli.