ELEKTROMOS KERÉKPÁR PÁLYÁZAT 2022
ÚJRA VAN E-BIKE TÁMOGATÁS!

Regisztrált kereskedők listájában elérhetőek vagyunk: 
 

SZENTE ZOLTÁN
ÜZLET NEVE :FORUMSPORT
Székhely címe: 8380 Hévíz Széchenyi u. 41.
Telephely címe: 8360 Keszthely, Rákóczi út 3. , 8360 Keszthely Tündérlak utca 8., 8312 Balatonederics, Dózsa György 15.


Már nem kötik munkaviszonyhoz a pályázatot, minden adószámmal rendelkező magyar állampolgár pályázhat!
 
100.000 vagy 180.000 Ft állami támogatás igényelhető elektromos kerékpárokra!
 
​Ha már ismeri a feltételeket, itt adhatja le a pályázatot: https://elektromobilitas.humda.hu/pedelec2022/login


PÁLYÁZHATÓ KERÉKPÁROK LISTÁJA INNEN TÖLTHETŐ LE EXCEL FORMÁTUMBAN:Pedelec pályázati felhívás innen tölthető PDF formátumban:

HOGYAN PÁLYÁZZAK ELEKTROMOS KERÉKPÁRRA SEGÉDLET INNEN TÖLTHETŐ LE PDF FORMÁTUMBAN:


 

PÁLYÁZÓI SEGÉDLET 2020-BÓL INNEN TÖLTHETŐ LE PDF FORMÁTUMBAN:


 
Kereskedői adataink: Hogyan lehet leadni?
Bejelentették a részleteket, végre tudjuk, hogy mikor lehet leadni az elektromos kerékpár pályázatokat 2022-ben. Az e-bike pályázat lebonyolítását átvette a HUMDA. Azok számára, akik eddig nem követték a támogatási lehetőséggel kapcsolatos fejleményeket összefoglaljuk: 2020-óta lehet pályázni elektromos rásegítésű kerékpárra, népszerűbb nevén e-bike beszerzésére. A pályázatot EU forrásból az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) írta ki és feltétele, hogy pedelec szabványnak megfelelő kerékpárra lehet csak pályázni, mely támogatással kifejezetten a zöld mobilitást, azon belül is a munkába járást célozzák segíteni.

Mikor lehet leadni?
Számos változtatás történt az első pályázati ciklus óta, így azon a módszeren is változtattak, hogy eddig csak minden hónap első hetében lehetett leadni pedelec támogatásra a pályázatot, sőt a hiánypótlásokat is csak ezekben az időkapukban lehetett benyújtani.
2022. április 14-től folyamatosan, a kibővített támogatási keret kimerüléséig elérhető a pályázati felület.

Mennyi támogatást lehet igényelni?
A különböző elektromos kerékpár típusok támogatási összege is változott és módosult a maximális vételár is.
Pedálszenzoros elektromos kerékpárok esetén a bicikli vételára nem haladhatja meg a 600.000 forintot, melyből 50% támogatásra, de legfeljebb 100.000 forintra lehet pályázni. (Korábban ez 400.000 forintos maximum vételár volt legfeljebb 90.000 forintos támogatással.)
Nyomatékszenzoros ebike esetén még kedvezőbbek a feltételek: itt a vételár az 1.200.000 forintot nem haladhatja meg. A támogatás mértéke itt sem lehet több a vételár felénél, ez esetben a pályázaton elnyerhető legnagyobb összeg 180.000 forint.

Milyen kerékpárpárokra lehet pályázni?
Néhány műszaki követelményen túl alapvetően olyan kerékpárra lehet beadni az ITM által kiírt elektromos rásegítésű kerékpár (pedelec) vásárlásának támogatására szóló pályázatot, amelyet a forgalmazó a pályázati felületen regisztrált.